Digitale toegankelijkheid

Wij proberen onze website zo digitaal toegankelijk mogelijk te maken. Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen gebruik kan maken onze website. Er zijn verschillende manieren waarop we werken aan digitale toegankelijkheid, bijvoorbeeld:

  • We bouwen onze webpagina's zo op dat ze goed gelezen kunnen worden door screenreaders (software die mensen met een visuele beperking gebruiken om een webpagina te lezen).
  • Met de knoppen 'Contrast verhogen' en 'Tekst vergroten' kan iedereen de tekst op onze website beter leesbaar maken.
  • Als we een video plaatsen, zorgen we dat deze ook ondertiteling heeft, zodat mensen met een auditieve beperking ook alle informatie meekrijgen.
  • Met de knop ReadSpeaker kan iedereen teksten laten voorlezen en vertalen. 

ReadSpeaker 

Op onze website kunt u gebruik maken van ReadSpeaker. Dit is software die tekst kan voorlezen, vertalen en uitleggen. Iedereen kan ReadSpeaker gebruiken. U hoeft hier niks voor te downloaden of installeren. Klik op de link om naar YouTube te gaan voor de instructiefilm van ReadSpeaker.

Vragen over toegankelijkheid?

Ervaart u problemen met de toegankelijkheid van onze website? Of heeft u een vraag of opmerking over de toegankelijkheid? Neemt u dan contact op met onze webmaster via communicatie@servicecentrum-mer.nl. Vermeld in ieder geval het probleem dat u ervaart en de link naar de pagina waar het probleem zich voordoet. We kijken dan graag met u mee.